Sociale Innovatie

Uit onderzoek is gebleken dat bij innovatie trajecten in bedrijven het succes van slagen voor 25% wordt bepaald door technologische factoren en dat het slagen van deze innovatie voor 75% afhankelijk is van de factor mens. Dit betekent dat bij alle effort en financiële investeringen die in bedrijven gedaan wordt ten aanzien van technologische innovatie, het zeer lonend is om aandacht te besteden aan sociale innovatie.

Wat is sociale Innovatie

“Sociale innovatie betreft de vernieuwing van de arbeidsorganisatie en maximale benutting van competenties, gericht op verbetering van de bedrijfsprestaties en ontplooiing van talent.” (Task Force Sociale Innovatie, 2005)

Wat kun je verwachten

Om een vlotte diagnose te kunnen stellen over de stand van zaken ten aanzien van sociale innovatie in een organisatie maakt Nieuwe Trek gebruik van een analyse tool, de “SI readiness diagnose”. Deze biedt in combinatie met een strategisch adviesgesprek inzicht in de stappen die uw organisatie nog te zetten heeft. Of het geeft juist de bevestiging, en daarmee een duwtje in de rug, om door te pakken met een innovatieve uitdaging. Op basis van de uitkomst van de scan kan gedacht worden aan het samenstellen van een programma, workshops of coaching on the job.

Nieuwe Trek werkt op locatie, maar beschikt ook over een zeer inspirerende trainingsruimte bij de ‘Methoeve’ in de heerlijk landelijke omgeving van het Twentse Weerselo. Klik hier voor meer informatie. Neem gerust eens contact op voor een eerste stap naar beter.