Over Nieuwe Trek

Nieuwe Trek strategisch talent advies is in 2021 opgericht door Manon Meulmeester. Kenmerkend voor Manon is dat ze wordt gedreven door haar ambitie om bij te dragen aan de groei en het leervermogen van organisaties en individuele medewerkers. Deze drive is altijd de rode draad in haar carrière geweest. Met meer dan 15 jaar ervaring in HR  dienstverlening en 15 jaar ervaring in onderwijs als docent/trainer en onderwijsmanager heeft ze voor Nieuwe Trek al haar ervaringen en inzichten weten te combineren naar concrete diensten. Hierbij staan altijd de mens, talent en het vermogen om te leren centraal. Dit in relatie tot een (persoonlijke) strategie of doel. Haar talent wordt door collega trainers ook wel omschreven als “drempelverlager”. Manon werkt samen met collega trainers en coaches van In-Remise.nl.

Ik zie het als een persoonlijke missie om bij te dragen aan het optimaal en toekomstbestendig laten functioneren van medewerkers, teams en organisaties. Het liefst doe ik dit op inspirerende, niet conventionele, plekken in of nabij de natuur. Mijn werkwijze is geïnspireerd op “theory U” van Otto Scharmer (2008)

Vanwaar Nieuwe Trek

Mensen vragen regelmatig waar de naam vandaan komt. Deze is gebaseerd op het natuurlijke fenomeen van de vogeltrek. Trekvogels vliegen in formatie, volgens de cyclus van de seizoenen en de wetten van de natuur, telkens naar vertrouwde bestemmingen. Een mooie metafoor voor inzet van talent, varen op gevoel en vertrouwen in elkaar. Maar wat nou als de bestemming niet meer de juiste voedingsbodem biedt? Dan kan het zijn dat je opzoek moet naar een nieuwe bestemming. Je gaat op onderzoek uit, met je organisatie, team of als individu. Op zoek naar een Nieuwe Trek.